Chystáte sa túto zimu ešte na hory? Či už ste na svahu profík a do výbavy investujete vyššie sumy alebo len začínate a váš rozpočet je obmedzený, tie pravé lyžiarske okuliare sa nájdu pre každého z vás. Tento rok sme spolu s našimi zákazníkmi otestovali desiatky modelov, z ktorých sme vybrali to najlepšie, čo tohtoročná sezóna priniesla na trh. Či už je pre vás dôležitá cena, dizajn alebo technologické vychytávky, vybrali sme len to najlepšie. Tu je našich TOP 5 lyžiarskych okuliarov zimnej sezóny 2017/2018.

CENA ZÁKAZNÍKA: Oakley Flight Deck Prizm

Tieto skrátka milujete! Tohtoročný bestseller a rozhodne najobľúbenejší model našich zákazníkov, Oakley Flight Deck Prizm, vám pomôže dosiahnuť na svahu nemožné. Bezrámový dizajn zaručuje jedno z najširších zorných polí a dokonalá šošovka maximalizuje vaše periférne videnie. Ak by sme mali hľadať nejaké mínusy, jediným je asi fakt, že sa model Flight Deck dodáva iba s jednou šošovkou, čo vzhľadom na jeho cenu môže byť pre niekoho sklamaním. Na druhej strane, všetky Oakley Flight Deck využívajú technológiu PRIZM™, ktorá je prakticky revolúciou medzi šošovkami. V prípade PRIZM™ sa môžete spoľahnúť na rovnocenný pôžitok z vášho výkonu bez ohľadu na zmenu svetelných podmienok, takže neustála výmena šošoviek pri zmene počasia nie je prakticky vôbec nutná. Oakley Flight Deck sa radí medzi ‘large fit’, teda väčšie modely, takže ak si myslíte, že môže byť tento model pre vás príliš veľký, skúste jeho menšieho brata Oakley Flight Deck XM. Táto séria v sebe zahŕňa v podstate všetky technológie a špecifikácia ako klasický model Flight Deck, no dizajnom sa veľmi približuje skôr známym Oakley A-Frame.

Výber najlepších lyžiarskych okuliarov sezóny 2017/2018

TOP TECHNOLÓGIA VYMENITEĽNOSTI: uvex comanche TO

Prichádza rad na víťaza spomedzi modelov vybavených technológiou vymeniteľnosti a multi-lens systémom. I keď bolo veľmi ťažké vybrať to najlepšie z najlepšieho, niekoľkonásobne ocenená technológia take-off od značky uvex si získala naše srdcia práve tento rok. Táto technológia využíva silu magnetov, pomocou ktorých je vymeniteľná šošovka pripevnená k vašim okuliarom. Vďaka tomu sa lyžiarske okuliare vhodné do jasného počasia v jednom okamihu menia na lyžiarske okuliare do zlých podmienok jednoduchým vytiahnutím hornej šošovky. Vyrovnať sa na trhu majstrom, akými sú napríklad technológie Switchlock™ alebo Ridgelock™ od Oakley je veľmi náročné, no uvex zožal tento rok úspech vďaka svojmu elegantnému a jednoduchému riešeniu, čím sa stal ideálnym parťákom do každého počasia. Technológia uvex take-off je dostupná pri modeloch uvex comanche TO, uvex g.gl 300 TOTOP.

Výber najlepších lyžiarskych okuliarov sezóny 2017/2018

NÁŠ VÝBER: Oakley Line Miner

Oakley Line Miner sa dostal na čelo nášho rebríčka ako jasný víťaz tohtoročnej ceny nášho tímu. Ak to chcete na svahu poriadne roztočiť, zapotiť sa a zabudnúť na starosti so zahmlievaním šošoviek, Line Miner je to, čo ste doteraz hľadali. Všetky verzie šošoviek využívajú technológiu PRIZM™, jednu z najpokročilejších technológií šošoviek na svete.
Sú dostupné v 6 farebných prevedeniach, každá z nich poskytuje ten najlepší zážitok v širokom rozsahu podmienok (Zistite viac). Navyše, Line Miner je jediný dostupný model, ktorý využíva tecnológiu Prizm™ INFERNO™. Tá bojuje s vnútornym zahmlievaním šošovky veľmi rafinovaným spôsobom - jednoduchým stlačením tlačidla. Tento systém prakticky šošovku rovnomerným zahrievaním rozmrazuje, čo spôsobí, že sa hmla nemá kde schovať a jednoducho sa vyparí. Batéria dokáže bez problémov zvládnuť 25 až 30  INFERNO™ cyklov a umožňuje super jednoduché nabíjanie pomocou USB. Okuliare sa pritom od tých tradičných nelíšia ani váhou ani tým ako sedia na tvári. Čerešničkou na torte je už asi len to, že séria Line Miner sa radí medzi OTG modely, čo určite poteší tých, ktorí nosia dioptrické okuliare. V skratke, tento model ponúka všetko a nedá sa odporučiť menej ako všetkými desiatimi.

Výber najlepších lyžiarskych okuliarov sezóny 2017/2018

NAJLEPŠÍ POMER CENY VS. KVALITY: Bolle NOVA II

Či už ste na svahu iba nováčik alebo jednoducho máte na kúpu lyžiarskych okuliarov vyčlenený menší rozpočet, Bolle NOVA II vám ponúknu širokú škálu technických funkcií za rozumnú cenu. Veľa modelov NOVA II kúpite s fotochromickou šošovkou MODULATOR™, ktorá zlepšuje vašu schopnosť čítať terén aj v najmenej priaznivých podmienkach a so svojou P-80+ vrstvou proti zahmlievaniu v kombinácii s Flow-tech Venting systémom udržiavajú vaše videnie jasné a ostré. V porovnaní napríklad s Bolle Mojo dostanete za niečo vyše 30 eur navyše kvalitnejšiu šošovku za minimálnu investíciu. Ak teda hľadáte slušné lyžiarske okuliare na začiatok, Bolle NOVA II sú tie pravé.

Výber najlepších lyžiarskych okuliarov sezóny 2017/2018

NAJLEPŠIA OTG VERZIA: Smith Knowledge OTG

Máme dobré správy pre tých, ktorí nosia dioptrické okuliare. Na trhu je dnes už nespočetné množstvo OTG (Over-The-Glasses) modelov, ktoré si vyrobené tak, aby ste ich mohli nosiť spolu s vašimi klasickými okuliarmi pohodlne a s komfortom. Je naozaj ťažké vybrať len jedny, no tento rok sme stavili na model Smith Knowledge OTG. Jeho rozmerná a šikovne nadizajnovaná šošovka obráti nosenie vašich dioptrických okuliarov v kombinácii s lyžiarskymi skôr na pôžitok ako nutnosť. Rovnako obľúbený hlavne medzi našimi zákazníkmi je rovnako model Oakley Airbrake. Minulý rok tento model dokonca v Oakley rozšírili o verziu Airbrake XL, ktorá sa stala hneď populárnou vďaka tradičnému Stormtrooper looku s veľkou sférickou Prizm šošovkou podobnou modelu Oakley Flight Deck.

Výber najlepších lyžiarskych okuliarov sezóny 2017/2018

A je to! Toto je naša TOP 5 lyžiarskych okuliarov na sezónu 2017/2018. Dajte nám vedieť, ktoré sú tie najlepšie podľa vás alebo si pozrite náš celý výber priamo tu, a to ako si vybrať ten správny model a na čo sa pri výbere zamerať si prečítajte v našom ďalšom článku. Navyše, ak si u nás na eyerim vyberiete lyžiarske okuliare skladom do 31.marca, s kódom SNOW20 ušetríte pri ich nákupe 20%, takže hľadajte a vyberajte!