Vždy keď sa vonku ochladí trávia mnohí z nás voľný čas na svahu pri obľúbenej kombinácii zdravého pohybu a radosti, ktorú so sebou zimné športy prinášajú. Či už ste lyžiar, snowboardista alebo sa najradšej len kocháte pohľadom na malebné zasnežené hory, lyžiarske okuliare sú nutnosťou. Už sa neviete dočkať, ako si zoberiete na pár dní voľno a vyberiete sa na lyže alebo snowboard? Prečítajte si tento článok a zistíte, ktoré lyžiarske okuliare momentálne na trhu sú tie najlepšie a prečo by ste aj Vy mali zvážiť ich kúpu.

Dni nosenia lyžiarskych okuliarov len preto, že to robia všetci a ani vy nechcete mať popri brázdení dolu svahom v očiach sneh sú už dávno za nami. Ako to? Vďaka vynikajúcim technológiam, ktoré dnes existujú, sú lyžiarske okuliare vhodné na omnoho viac než len základnú ochranu očí. Rozhodli sme sa Vám vybrať tie najlepšie z najlepších: hity zimnej sezóny 2018/2019, jednoducho tie lyžiarske okuliare, ktoré zatúžite vlastniť aj Vy.

Oakley Flight Deck Prizm

Úprimne naozaj nevieme, čo sme robili predtým, než prišli na scénu Oakley a svojou technológiou PRIZM™ začali absolútnu revolúciu v kvalite okuliarov. Už sme Vám ju opisovali v iných blogoch, ale v skratke: PRIZM™ je neuveriteľná technológia, ktorá sa prispôsobí Vašim potrebám na základe toho, v akom prostredí práve športujete. PRIZM™ zlepšuje Vaše vnímanie, blokuje zbytočnú a nepríjemnú svetelnú žiaru a zvyšuje kontrast. Konkrétne pri zimných športoch dokážete práve vďaka tejto prevratnej technológii vidieť všetky tie nepatrné detaily v zasneženom povrchu, ktoré by ste si bežne nevšimli. 

Tieto lyžiarske okuliare sú vhodné do akéhokoľvek počasia a vďaka svojmu bezrámovému dizajnu Vám doprajú neuveriteľné zorné pole periférneho videnia.  Ako jeden zo svetových lídrov na trhu inovatívnych športových okuliarov s pokrokovou technológiou spolupracuje značka Oakley už roky s rôznymi profesionálnymi športovcami. Tieto fantastické lyžiarske okuliare Oakley Flight Deck PRIZM™ sú jedným z ich najväčších úspechov. Preto nás vôbec neprekvapuje, že sú obľúbeným kúskom našich zákazníkov už druhú sezónu po sebe!

Oakley Airbrake XL

Ďalším modelom milovaným našimi zákazníkmi sú Oakley Airbrake XL – ako naznačuje aj ich názov, jedná sa o lyžiarske okuliare väčšieho rozmeru. Bez problémov fungujú aj pri naozaj nepríjemnom počasí, čo z nich robí, ako inak, úplnú výhru. Áno, tušíte správne: aj tieto okuliare využívajú technológiu PRIZM™. Ale okrem toho pri kúpe týchto lyžiarskych okuliarov získate aj náhradné šošovky, ktoré sú prispôsobené na iný typ počasia ako tie pôvodné. Aby ste to mali čo najjednoduchšie vymysleli Oakley ďalšiu skvelú technológiu, SWITCHLOCK™. Táto technológia Vám umožní bez problémov vymieňať šošovky podľa potreby, čo je obzvlášť vhodné pre lyžiarov či snowboardistov, ktorí sa potrebujú rýchlo prispôsobiť premenlivým svetelným podmienkam na svahu. Udržte si jasné videnie, zlepšite svoj športový výkon a ostaňte v bezpečí: to všetko vďaka Oakley Airbrake XL. 

Oakley Line Miner

Už by sme aj mali pocit, že sa trochu opakujeme, avšak každé jedny lyžiarske okuliare Oakley sú naozaj skvelé svojim unikátnym spôsobom. S okuliarmi Oakley Line Miner budete vďaka technológii PRIZM™ budete bez ohľadu na Vaše bežné schopnosti pôsobiť na svahu ako profesionálny lyžiar či snowboarder. Na rozdiel od bežných lyžiarskych okuliarov, ktoré nám vždy zrak skôr zhoršovali sú Oakley Line Miner vybavené proti zahmlievaniu, vždy spoľahlivé a doslova zlepšujú Váš výkon. Tak ako predošlé modely spomenuté v tomto článku Vám aj Oakley Line Miner doprajú naozaj široké zorné pole. Plus, akoby to už nestačilo: Oakley Line Miner sú jedny z najlepších “OTG” lyžiarskych okuliarov – skratka OTG znamená over the glasses, čiže “cez okuliare”. Oakley myslia totiž naozaj na všetko. Takže ak potrebujete nosiť dioptrie aj pri športe, toto sú tie pravé lyžiarske okuliare pre Vás! Sú kompatibilné s takmer každou lyžiarskou prilbou aj rámom dioptrických okuliarov. Oakley Line Miner skrátka posunú Vás zážitok na svahu do úplne iných levelov. Ak si ešte stále nieste istí, skúste si pozrieť Oakley A-Frame. Doprajú Vášmu videniu vysoké rozlíšenie a zahmlievanie pri nich naozaj nehrozí. Ideálne.  

Bolle Tsar

Nebojte sa, nebude to všetko len o Oakley. Zoznámte sa s Bolle, jednou z najprominentnejších značiek medzi výrobcami okuliarov vrcholovej kvality. Ich model lyžiarskych okuliarov Bolle Tsar je perfektný na odolávanie všemožným drsným poveternostným podmienkam vďaka svojej šošovke MODULATOR™, ktorá absorbuje svetlo. Tieto pokrokové lyžiarske okuliare sú aj vysoko odolné voči hmle, majú špeciálnu povrchovú vrstvu, ktorá bráni poškrabaniu šošovky a celkovo Vám zabezpečia na svahu dokonalé videnie. Navyše sú naozaj veľmi pohodlné a skvele držia na akejkoľvek prilbe. Čo viac si môžete priať? 

PS: Pomer ceny a kvality je pri týchto okuliaroch naozaj neskutočný...

uvex downhill 2000 S FM

V neposlednom rade: tento model lyžiarskych okuliarov uvex sa pýši decentralizovanou šošovkou, ktorá Vám dopraje skvelé videnie aj v tých najhorších podmienkach. Nehovoriac o neprekonateľnej odolnosti tejto polykarbonátovej šošovky, ktorá prežije teploty až do -40 stupňov a stále pritom funguje bezchybne. Navyše sa použitím technológie SUPRAVISION® uvex postarali o to, že nech sa stane na svahu čokoľvek, Vaše videnie ostane čisté a bez zahmlievania okuliarov. Koniec koncov majú s výrobou okuliarov dlhoročné skúsenosti a už od svojho vzniku patria medzi značky milované športovcami aj bežnými ľuďmi. Značka, ktorá sa naozaj stará o kvalitu zážitku svojich zákazníkov dokáže vyprodukovať naozaj neprekonateľné lyžiarske okuliare, akými sú aj tieto. Navyše majú super farebný dizajn, ktorý svojou unikátnosťou osvieži každý lyžiarsky outfit. Tak na čo čakáte? 

Teraz po prečítaní tohto článku snáď už viete všetko, čo treba o možných vychytávkach lyžiarskych okuliarov a o tom, ako Vám vedia zabezpečiť prvotriedny zážitok na svahu. Tak čo keby ste si pozreli našu ponuku a zvážili nákup prvotriednych lyžiarskych okuliarov na túto zimnú sezónu? Keď prídete na svah a uvedomíte si, že počasie a svetelné podmienky Vám pôsobia problémy, bude už príliš neskoro. My s tým máme tiež skúsenosti. Preto je tu náš eyerim e-shop vždy pre Vás, nech už potrebujete čokoľvek. S nami si vždy viete vybrať tie pravé lyžiarske okuliare

Skvelé lyžiarske okuliare = skvelý zážitok.