Práve ste odišli z vyšetrenia od očného lekára, ktorý vám predpísal dioptrické okuliare. V prípade, že sa rozhodujete, kde si ich zadovážíte, prečítajte si, prečo je výhodnejšie objednať dioptrické okuliare online.

Ak ste si vybrali možnosť online nákupu, tak vám gratulujeme ku skvelej voľbe. Nemusíte sa báť, nákup dioptrických okuliarov online je skutočne jednoduchý, stačí vyplniť online recept a vybrať si rám, ktorý sa vám páči a hodí. Náš zaškolený zákaznícky servis vám ochotne poradí či už s vyplnením receptu alebo aj s výberom vhodného rámu pre vás. 

Mám vybratý rám, čo teraz?

Ako prvú možnosť vám zobrazí výber šošoviek. Pri objednávke na eyerim máte tri možnosti:

jednoohniskové šošovky (určené na korekciu krátkozrakosti alebo ďalekozrakosti)
multifokálne/progresívne šošovky (určené na korekciu krátkozrakosti a ďalekozrakosti súčasne. Umožňujú vám vidieť ostro na všetky vzdialenosti. Zatiaľ sú dostupné len pre modely z eyerim collection)
imidžové šošovky bez dioptrií (sú číre a nemajú v sebe dioptrie na korekciu zraku)

eyerim collection model ANDREA, dioptrické okuliare, online nakupovanie, eyerim blog

Ďalej bude nasledovať vyplnenie online receptu, v ktorom vyplníte údaje o dioptriách (dioptrie, os cylindra, cylinder) a vzdialenosť zorníc (PD). Posledný údaj môže chýbať na recepte od vášho očného lekára, no nebojte sa, máme návod, ako si zmerať PD doma

Úpravy dioptrických šošoviek

V eyerim poskytujeme našim zákazníkom tie najlepšie prémiové šošovky. Sú hydrofóbne, odolné voči šmuhám a poškriabaniu, majú antireflexnú vrstvu a 100 % UV filter. Šošovky z eyerim collection vám na základe detailov z dioptrií a zvoleného rámu upravíme na požadovanú (najvhodnejšiu) hrúbku, pri dizajnérskych značkách si hrúbku dioptrických šošoviek volíte sami. Ďalej vám poskytujeme možnosť si dioptrické šošovky vylepšiť o rôzne ďalšie úpravy.

dioptrické okuliare Versace, eyerim, online nakupovanie, eyerim blog, okuliare pre ženy, okuliare pre mužov

Máme napríklad vrstvu na ochranu proti modrému svetlu, ktorá chráni vaše oči pred žiarením modrého svetla z digitálnych zariadení – smartfóny, počítače či TV. To môže nepriaznivo pôsobiť na ľudí a spôsobovať bolesti hlavy a očí, spôsobovať rozmazané videnie či dokonca nespavosť. Ak patríte medzi ľudí, ktorí nepotrebujú dioptrické okuliare, no denne pracujete s počítačom, stačí si na začiatku vybrať imidžové šošovky bez dioptrií a iba pridať ochrannú vrstvu proti modrému svetlu.

Ak trávite väčšinu času vonku, tak sú pre vás vhodné slnečné dioptrické okuliare. Slnečné dioptrie v sebe kombinujú funkcie dioptrických a slnečných okuliarov: korekcia zraku a UV ochrana. Dioptrické slnečné šošovky máme dostupné v troch farebných prevedeniach: sivé, hnedé a zelené. 

Mnohí si môžu mýliť slnečné dioptrie s fotochromatickými šošovkami. Fotochromatické šošovky sú prispôsobivé a majú samozafarbovaciu schopnosť. Pri priamom (slnečnom) svetle stmavnú a v interiéroch sú opäť priehľadné. Takéto šošovky sú vhodné pre tých, ktorých už nebaví si neustále meniť slnečné okuliare za dioptrické okuliare. Úpravu poskytujeme v dvoch farbách, a to sivá a hnedá. 

V ponuke máme aj polarizačnú vrstvu, ktorá dodáva extra ochranu pred oslepujúcimi odleskami z povrchov akými sú cesty, vodné plochy či dokonca sneh. Polarizačné okuliare (alebo aj šošovky) sú ideálnou voľbou pre športovcov alebo aj šoférov. Opäť ich máme dostupné v troch farbách - sivá, hnedá a zelená. 

polarizované dioptrické okuliare, polarizácia, eyerim, dioptrické okuliare, online nakupovanie, eyerim blog

Ako poslednú úpravu šošoviek pre eyerim collection vám predstavíme zrkadlové šošovky (zrkadlovky). Štýlové dioptrie? Žiaden problém. Pridajte si zrkadlový efekt, ktorý okorení každý outfit a dodá vám väčšiu ochranu, pretože šošovky sú tmavšie a odrážajú viac svetla. Zrkadlovky sú dostupné až v piatich farebných variáciách: striebornej, zlatej, zelenej, modrej a červenej.

Pri výbere dioptrických šošoviek si dajte záležať, ide predsa o zdravie vašich očí. Šošovky musia byť kvalitné, aby poskytovali dostatočnú ochranu a korekciu zraku - presne také nájdete na eshope eyerim. Či už značkové dizajnérske okuliare ale aj cenovo dostupné rámy z našej vlastnej eyerim collection.