Keď sa slnko konečne ukáže, odrazu si uvedomíme, koľko vecí nám v živote chýba – pekné opálenie, ľahké nové oblečenie, kvalitné nové slnečné okuliare, ktoré vám dokonale ochránia vaše oči. Preto máme pre vás pripravené štyri napopulárnejšie mýty o slnečných okuliaroch, ktorými je internet zaplavený a ktorým by ste sa mali vyhnúť pri hľadaní nových slnečných okuliarov.

Mýtus #1: “Čím trendovejšie, tým lepšie.”

Výnimočné Miu Miu Slnečné okuliare vo svetlosivej/ zelenej farbe so sivými šošovkami

Nepravda.

Je to skvelý pocit, keď nájdete pár slnečných okuliarov, ktoré vám dodajú šmrnc a sú v súlade s najnovšími módnymi trendami, však? Slnečné okuliare však nie sú iba štýlovým doplnkom outfitu. Keď však hľadáte slnečné okuliare, je potrebné zamerať sa najmä na kvalitnú UVA a UVB ochranu. Ochrániť si oči pre škodlivými slnečnými lúčmi je štýlové, priatelia! Na eyerim e-shope vám opäť kryjeme chrbát – tu je kolekcia 2018, kde si jednoducho nájdete skvelé slnečné okuliare s výbornou UV ochranou.

Mýtus #2: “Dizajnérske slnečné okuliare sú bezdôvodne predražené.”

Ružové Miu Miu slnečné okuliare s rámom v ružovej farbe

Má to dôvod.

Predtým ako je akýkoľvek pár dizajnérskych, kvalitných slnečných okuliarov predstavený na trhu, musí prejsť cez mnoho prísnych testov. Takéto slnečné okuliare, ako napríklad tie z dielne Dior, Gucci alebo Prada, majú zvyčajne silnejší, tažší rám. Pokiaľ ich teda nestratíte na letnom festival, vydržia vám reálne aj roky. Samozrejme nie všetky slnečné okuliare s veľkým dizajnérskym menom majú fantastickú UVA a UVB ochranu, ale my v eyerime sa snažíme vyberať vždy take slnečné okuliare, ktoré danú ochranu očiam dodajú. Ak však máte stále nejaké pochybnosti, v popise produktov veľmi jednoducho nájdete, akú úroveň ochrany vám slnečné okuliare z eyerimu dodajú.

Mýtus #3: “Nejaké sú lepšie ako žiadne.”

Okrúhle Marc by Marc Jacobs slnečné okuliare s hnedými šošovkami

Nie sú.

Veľa ľudí, v snahe ochrániť si oči pred škodlivými slnečnými lúčmi aspoň trochu, si často vyberú akékoľvek slnečné okuliare, ktoré im prídu pod ruku. To je veľmi zlý nápad! Je veľmi dôležité si zapamätať, že nosiť “lacné” slnečné okuliare je horšie ako nemať žiadne. Ak slnečné okuliare ponúkajú dostatočné tmavé šošovky, ale bez UVA a UVB ochrany, sú nebezpečné pre zdravie vašich očí – spôsobia to, že očná zrenička sa rozšíti a prepustí tak viac nebezpečných slnečných lúčov do oka. Také niečo nie je dobré pre žiadne oči. Vyskúšajte polarizované slnečné okuliare, tie sú perfektné počas šialene slnečných dní!

Mýtus #4: “Na veľkosti nezáleží.”

Okrúhle Oversized slnečné okuliare Chloe CE120S 724 so zlatým rámom so sivými šošovkami

Záleží. (Teda aspoň čo sa slnečných okuliarov týka.)

Slnečné okuliare s väčšími šošovkami sú lepšie pre zdravie vašich očí, čo je potvrdené viacerými očnými lekármi. Váš vyvolený pár nemusí byť “oversized”, ak to nie je vaša šálka kávy. Stačí, keď budú väčšie ako vaše oko a dostatočné zakryjú i vaše viečka. Vieme, že menšie okuliare sú túto sezónu opäť “IN”! Nemusíte sa však obávať – pokiaľ zabezpečia dostatočnú UV ochranu a dáte si pozor, aby ste si vybrali správnu veľkosť, ktorá šikovne pokryje celé oko, budú to bezpečné a šik slnečné okuliare.

Teraz, keď už poznáte všetky tieto dôležité mýty o slnečných okuliaroch, ktorým by ste sa mali určite pri nakupovaní vyhnúť, pokojne môžete ísť na eyerim e-shop a nájsť svoje vysnívané, dokonale ochranné slnečné okuliare. Držíme palce!