Slnečné okuliare sú automaticky súčasťou každého slnečného dňa. Popri práci so skutočnými milovníkmi slnečných okuliarov v eyerime sme o nich veľa naučili - nielenže sú skvelou ozdobou akéhokoľvek outfitu, ale aj zo zdravotného hľadiska. Slnečné okuliare sú nutnosťou vždy keď svieti slnko, nielen počas letných mesiacov. Ešte lepšie však je, keď sú vaše slnečné okuliare polarizačné. Prečo? Poďme sa o tom porozprávať.

Slnečné okuliare sú nutnosť, nie možnosť

Polarizačné slnečné okuliare sú perfektné aj mimo letnej sezóny
Určite viete, že slnečné žiarenie vie ublížiť očiam v akejkoľvek teplote, a dokonca aj v zamračenom podnebí! Počas jesenných a zimných mesiacov predsa zrazu neprestanete chodiť von. Na jeseň môžete chodiť na turistiku, behávať alebo robiť iné outdoorové športy ktoré ste zanedbávali v júli a auguste keď bolo na ne príliš teplo. Čo tak ísť si zahrať golf? Tráviť čas s priateľmi na bicyklovom výlete alebo na vode? Potom, keď konečne príde zima je čas na zimné športy a stavím sa, že mnohí z vás máte radi lyžovanie či snowboardovanie po malebných horských svahoch. A aj ak vôbec neholdujete športu, určite aspoň pravidelne šoférujete. 

Toto všetko sú aktivity ktoré sa stanú lepšími, jednoduchšími (a zdravšími pre vaše oči) ak si dáte slnečné okuliare. A viete, čo je ešte lepšie než slnečné okuliare?

Polarizované slnečné okuliare? Prečo?

Polarizovaný základ šošovky je úzko viazaný s tlmičom UV žiarení

Je to tak, priatelia. Polarizované slnečné okuliare sú skvelá vec, ktorá posúva štýl aj zdravie do úplne nových rozmerov. Okrem bežnej 100 % ochrany pred UV žiarením, ktorú poskytujú akékoľvek kvalitné slnečné okuliare vám tie polarizované dajú ešte viac.

Prívlastok “polarizované” pochádza z názvu technológie “polarizácia”, ktorú tieto slnečné okuliare využívajú. Všetky polarizované slnečné okuliare majú na šošovkách extra vrstvu ochranných chemikálií. Táto vrstva bola vytvorená špeciálne na to, aby pohltila slnečné lúče, vrátane špecifického typu škodlivého svetla, ktorý nazývame “žiara”. Žiara je to, čo sa stane keď sa svetlo odráža od povrchov akými sú cesty alebo vodné plochy priamo do vašich očí a oslepí vás alebo prinajmenšom pôsobí nepríjemnosti.

Je to presne to, čo sa vám stáva pri šoférovaní, keď zrazu nemôžete dôverovať vlastnému zraku kvôli svetlu, čo sa odráža od asfaltového povrchu cesty.  A ak ste niekedy boli rybárčiť alebo na plavbe loďou určite viete, že ak ste z každej strany obklopený veľkou vodnou plochou to vie byť ešte horšie.

Áno, vie to byť naozaj nepríjemné. Ako dobre, že sa tomu dá tak jednoducho zabrániť, však?

Ok, ale ako mám vedieť, ktoré si kúpiť?

Polarizované slnečné okuliare Ray-Ban Clubmaster

Ak chcete pri každej príležitosti vyzerať štýlovo a elegantne, pozrite si unisex slnečné okuliare od Christopher Cloos, jednej z našich nových obľúbených značiek. Ak sa bojíte, že polarizácia je príliš funkčná na to, aby bola aj fashion, o opaku vás presvedčí sofistikovaná kolekcia slnečných okuliarov od značky Dior. Mnoho z vašich obľúbených fashion značiek ponúka polarizované slnečné okuliare tiež: vrátane Hugo Boss, Michael Kors či Emporio Armani.

Prejsť na polarizované slnečné okuliare neznamená, že sa musíte vzdať svojej láske k Ray-Ban - táto ikonická talianska značka ponúka polarizované slnečné okuliare ideálne na bežné nosenie alebo aj k hre golfu.

Ak sú športové slnečné okuliare to čo hľadáte, určite sa vám zapáči Oakley, každého obľúbená značka, ktorá ponúka slnečné okuliare priam perfektné na beh, cyklistiku, golf či rybolov.

A samozrejme netreba zabudnúť ani na Polaroid, značku, ktorá to celé začala. Bol to práve zakladateľ Polaroidu, ktorý si ako prvý nechal patentovať polarizačný filter, čo v konečnom dôsledku zabezpečilo značke prvé miesto v celosvetovom rebríčku značiek ponúkajúc polarizované slnečné okuliare. V ponuke majú radu hi-tech slnečných okuliarov, ktoré sú také štýlové, že nebudete ani vedieť, ktoré kúpiť skôr. Ak to naozaj bude ten prípad, máme pre vás skvelú správu - slnečné okuliare Polaroid patria medzi cenovo najdostupnejšie.

Ak si na webe vyhľadáte frázu “polarizované slnečné okuliare”, pravdepodobne nájdete rady o tom, ako rozoznať skutočné polarizované slnečné okuliare od technicky nedokonalých napodobenín. My sme vám to ale zjednodušili - ak nakupujete cez eyerim, všetky slnečné okuliare ktoré nájdete sú v 100 % kvalite, dbáme na to. Doprajte svojim očiam to, čo si naozaj zaslúžia: skúste polarizované slnečné okuliare.