Korene talianskej značky Fendi začínajú v Ríme, v roku 1925. Fendi je luxusná módna značka, ktorá ponúka kožené výrobky a aj štýlové okuliare. Meno Fendi pochádza z priezviska manželov Adele a Edoarda. Mimochodom, vedeli ste, že logo Fendi vytvoril Karl Lagerfeld? (v tom čase mladý nemecký karikaturista, pôsobiaci v Paríži). Po desiatkach rokoch na módnom trhu, prvé Fendi slnečné okuliare uzreli svet v roku 1980.

Slnečné okuliare Fendi sa neboja vytŕčať z davu. Ľahko rozpoznateľné, od výrazných a extravagantných rámov až po nadčasové a elegantné modely. Fendi okuliare si rozhodne získajú vašu pozornosť. No ako rozoznať fake a originál? Čítajte ďalej.

BALENIE

Najnovšie Fendi slnečné okuliare sú zabalené v označenom balení. Logo a písmo sa musí zhodovať s tým, ktoré používa Fendi. Niektoré staršie modely sa môžu líšiť vo farbe a štýle. 

Originál Fendi okuliare dostanete s certifikátom originality a záruky, ktorý nájdete v balení. Certifikát je v obálke, vložený ako kartička. Jedna strana má vytlačené Fendi logo. Zlé umiestnenie a medzery sú znakom toho, že máte v ruke fake. Na druhej strane sa nachádza Fendi hologram. Tento hologram musí meniť svetlé farby do tmavých a je zložený z maličkých Fendi log okolo. 

fendi, fendi okuliare, ako rozoznať originál fendi, fendi obal, eyerim, slnečné okuliare, eyerim blog

Obal musí obsahovať logo (ktoré sa samozrejme zhoduje s ostatnými na okuliaroch a v balení). Nezabudnite si skontrolovať aj samotné spracovanie obalu, na ktorom musí byť precízne a rovnomerné šitie. 

Každé balenie obsahuje aj handričku na čistenie, na ktorej je logo Fendi. 

fendi, fendi okuliare, ako rozoznať originál fendi, fendi obal, eyerim, slnečné okuliare, eyerim blog

NÁZOV & ZNAČKA

Pozrite sa na vnútornú časť okuliarov - skontrolujte nápis FENDI a či nechýba nápis “Made in Italy” (vyrobené v Taliansku). Všetky originály Fendi by mali mať vygravírované na pravej stránici písmená CE, ktoré vyjadrujú splnenie technických podmienok Európskej únie. Na vonkajšej časti stránice musí byť názov Fendi veľkými písmenami. 

fendi, fendi okuliare, ako rozoznať originál fendi, stránice, eyerim, slnečné okuliare, eyerim blog

Ďalším krokom je skontrolovať sedielka na nose. Pokiaľ vaše okuliare majú sedielka, musia mať vygravírované Fendi logo na kovovom kúsku v strede. 

fendi, fendi okuliare, ako rozoznať originál fendi, sedielka, eyerim, slnečné okuliare, eyerim blog

ČÍSLO MODELU

Na ľavej vnútornej časti stránice musí byť číslo modelu, ktoré začína na písmeno F. Číslo modelu je zložené z číselného kódu šošovky a rámu. 

fendi, fendi okuliare, ako rozoznať originál fendi, fendi sériové číslo, eyerim, slnečné okuliare, eyerim blog

HMOTNOSŤ & PÁNTY

Originál okuliare Fendi sú vyrobené z odľahčených materiálov, takže by mali byť ľahšie ako fake - tie sú vyrobené väčšinou z klasických plastov. Posledný krok je zameraný na pánty - fake nie sú vyrobené z kovu a sú pripevnené skrutkami. Skontrolujte ich pohyblivosť, ich pohnutie by malo byť plynulé a jednoduché, bez zaseknutia. Pokiaľ cítite opak, pravdepodobne držíte v rukách fake.

Prosím, berte na vedomie, že tento návod nezaručuje autenticitu a Fendi môže vykonať zmeny vo výrobnom procese. Snažíme sa vám vždy poskytnúť tie najaktuálnejšie informácie a obnovovať naše návody podľa najnovších aktualizácií. eyerim je autorizovaným partnerom Luxoticca & Safilo, takže o originalite produktov nemusíte pochybovať. Pozrite si selekciu okuliarov Fendi na eyerim eshope a vyskúšajte si ich cez Magic Mirror.