Slnečné okuliare, ktoré sa vám perfektne hodia môžu váš look urobiť dokonalým! Máte zakaždým problém s výberom tých správnych a strávite pri tom hodiny? Vedeli ste, že ak poznáte správne svoje črty a typ tváre, môže vás to pri výbere zachrániť? Ak nie, máte dnes štastie! Prečítajte si náš prvý článok so série tipov nato, ako skombinovať vaše slnečné okuliare podľa typu vašej tváre. Dnes, tipy pre oválne tváre!

Ak chcete docieliť štýlový look a nájsť ten správny typ okuliarov na základe typu vašej tváre, prvým krokom je samozrejme zistiť aký typ tváre vlastne máte. Všeobecne rozlišujeme medzi štyrmi základnými typmi - oválny, štvorcový, okrúhly a tvar srdca. Nato, aby ste zistili, ktorý je ten váš nepotrebujete žiadne pravítko ani nič podobné, odhadnúť ho môžete jednoducho porovnaním rozmerov pomocou vašich prstov. Keďže je dnešný článok venovaný ľudom s oválnym typom tváre, prejdime si zopár ich základných charakteristických čŕt:

• vaša tvár je dlhá a úzka

• vaša brada je mierne užšia než vaše čelo

• najširší bod vaše tváre je na úrovni lícnych kostí

• vaša sánka je okrúhla a nemá žiadne ostré línie

Tak čo? Našli ste sa v tejto charakteristike? Ak je vaša odpoveď áno, tak čítajte ďalej a nájdite ten správny model slnečných okuliarov, ktorý perfektne padne práve vám. Pozrime sa teda nato, aké typy okuliarov sú jasným ‘áno’ pre oválne tváre mužov aj žien.

DÁMY

Patríte medzi ‘vyvolené’! My ostatné vám môžeme jedine závidieť. Vaša tvár je jednoducho biele plátno pripravené zažiariť v akýchkoľvek slnečných okuliaroch. Bez problémov dokážete využiť potenciál akéhokoľvek modelu naplno. Nezahoďte túto šancu a nebojte sa rôznych farieb, materiálov a tvarov - vo vašom prípade neexistujú hranice. Retro cat-eye alebo okrúhle rámy sú skvelým doplnkom k vašim lícnym kostiam. Neváhajte ani nad klasickými Ray-Ban Aviator alebo Ray-Ban Erika, tie vám sadnú za každých okolností. Takisto rámy v obdĺžníkovom tvare alebo trendy štvorcové rámy skvelo vyvážia pomer šírky a výšky vašej tváre. Či sa rozhodnete siahnuť po futuristických Dior, hravých Fendi alebo chic MiuMiu, ani v jednom prípade netrafíte vedľa.

Perfect match for your face shape oval face sunglasses

PÁNI

Gratulujeme, vyhrali ste genetický jackpot! Mám pocit, že vám vyberanie toho pravého páru pre vás na eyerim trošku potrvá. S tvárou oválneho typu, kedy je vaša tvár viac vysoká ako široká, sú vaše možnosti nekonečné. Určite experimentujte! Oversized a oblé rámy v tvare aviator sú tou najlepšou voľbou pre vás. Vyskúšajte nejaké Ray-Ban Aviator, alebo úplnu eleganciu Persol - o nič neprídete. Taktiež ako v prípade ženských modelov, obdĺžníkové rámy pekne zvýraznia vaše črty a vyvážia celkové proporcie vašej tváre. V prípade športovcov sa tie správne okuliare tohto typu nájdu nielen medzi Oakley modelmi - nikto nepovedal, že pri športe netreba vyzerať dobre. S vašim typom tváre nezabudnite využiť potenciál rôznych textúr a materiálov a vytvoriť si tak vlastný štýl. Dizajnérske vychytávky ako Dior alebo Marc Jacobs sú pre váš nákup ideálnym adeptom.

Posaďte sa pred naše virtuálne zrkadlo a zistite, ktoré okuliare vám sadnú najviac. Rozhodnite sa sami alebo sa opýtajte na názor niekoho z vášho okolia. Na eyerim môžete nájsť celú kolekciu určenú pre ľudí s oválnym typom tváre. Ak nepatríte do tejto skupiny štastlivcov s ‘dokonalou’ tvárou, ktorým sadne takmer každý typ okuliarov, nezúfajte! Existuje množstvo ďalších štýlov a tvarov, ktoré sú ako vyrobené špeciálne pre vás. Čítajte náš blog aj naďalej - presne o týždeň vám zhrnieme tie najlepšie kombinácie pre naše milované srdcové tváre.