Už je to veru dlhá doba odkedy ste mali možnosť prečítať si nášho eyerim insidera a spoznať pár našich skvelých ľudí. Chýbali ste nám! Ak nemáte tušenia, čo eyerim insider vlastne je, pustite sa najskôr do prvej a druhej časti eyerim office príbehov a potom môžete pokračovať touto najčerstvejšou.

Tentokrát máme pre Vás skupinku skvelých ľudí, o ktorých jednoducho musíte vedieť! Od skvelého UX tímu, cez finančné až po logistiku. Všetkých som sa opýtala niekoľko zaujímavých otázok a i keď niektoré odpovede zneli niekedy pomerne ilegálne, musíte si pamätať, že ja pravdepodobne iba zveličujem. (Alebo aj nie?)

Priznávam, veľa vecí sa za posledných 10 mesiacov v eyerime zmenilo. Samozrejme, okrem toho, že si stále až priveľmi užívam klásť mojim kolegom pomerne otravné otázky. Tieto články by jednoducho nemali tú “šťavu”, ak by som sa mojich kolegov pýtala iba nudné otázky. Musela som pridať minimálne jednu otázku, pri ktorej sa väčšina určite zamyslela, aký zmysel má vlastne moja práca. A zbožnujem to! Stále rovnako. Tak sa poďme teda pozrieť, komu som poliezla na nervy tentokrát najviac.

(Neviem, čo Vy na to, ale myslím, že dĺžka statí sa pravdepodobne odlišuje na základe stupňa iritácie.)

Jožko - “uzavretý extrovert”

eyerim office tour UX team, JozefZačíname s UX tímom. Tento chlapec je eyerim projektový manažér. Veľmi zodpovedný, kreatívny a zábavný. Jeho idea dokonalej fotky v kancelárii bola na okne, kde by akože veľmi romanticky pracoval na svojich každodenných taskoch. Ako však môžete vidieť, s propagovaním takýchto nebezpečných pracovných podmienok som musela nesúhlasiť (presne preto vyzerá Jožko na tejto fotke tak smutne). Náplň Jozefovej práce v eyerime zahŕňa kontrolu všetkých UX projektov, komunikáciu s developermi v Hatimérii a taktiež podporu chalanom v UX tíme s menšími projektami. Na otázku, čo bolo to najhoršie, čo urobil ako dieťa, mi povedal mnoho darebáckych príbehov, ale potom si uvedomil, že o viacerých jeho mamka ani nevie, tak svoj monológ ukončil iba s “tak tam len napíš, že som dobrý chlapec”. Jasné, že si! Na eyerime má Jožko najradšej mladých, motivovaných ľudí a chalanov z UX. Z nejakého dôvodu chcel verejne poďakovať svojmu šéfovi Brančimu a jeho najlepším kolegom Jarovi, Jankovi a Lukášovi. (Naozaj netuším, prečo začal ďakovať ako keby práve vyhral nejaké ocenenie?)

Jaro - “Ja neviem”

eyerim office tour UX team, JaroslavJaro je náš QC (Quality check = Kontrola kvality) kráľ. Jeho hlavnou náplňou práce je riešenie problémov, či už sa jedná o chyby v eyerim e-shope, v newslettroch či v Jožkovom (vyššie) osobnom živote. Vždy sa snaží nájsť príčinu všetkých chýb a následne to posunúť ďalej našim developerom alebo otravuje s tým kolegov v každom oddelení eyerimu. A keďže je Jaro spoľahlivý a inovatívny, má prsty aj v iných UX projektoch! Rád pracuje v eyerime najmä kvôli Jožkovi (opäť ten istý Jožko, láska je láska, nesúďte.) a UX tímu, ktorý ako sám hovorí, nepracuje spolu dlho, ale dokázali sa už dokonale zosúladiť. Chalani sa dobre poznajú a vždy podporujú jeden druhého, aj keď im horí pod zadkom s nejakými projektami. (Toto vyhlásenie môžem na 100% potvrdiť - chalani v UX majú medzi sebou taký úprimný vzťah, aký som ešte nevidela). A najhoršia vec, ktorú Jaro urobil ako dieťa? Niektoré veci, ktoré mi povedal tu bohužiaľ nemôžem pridať, takže uvediem jednu z tých lepších… Vycikal sa do výťahu. A to by aj stačilo.

Lukáš - “Empatický cynik”

eyerim office tour UX team, LukasLukáš je veľmi milý. Je náš absolútne skvelý UX dizajnér, ktorý vždy vedel, že chce byť dizajnérom, keď vyrastie. Aj keď v eyerime nepracuje ešte dlho, už dobre vie, že zákazník je v eyerime vždy na prvom mieste. A to najmä v UX dizajne! Spolu s dizajnérom Jankom (eyerim insider: Office príbehy, časť II.) Lukáš každodenne maká na všetkých našich vizuáloch, ktoré musia byť zrozumiteľné, jasné a zreteľné. Prácu v eyerime má rád najmä kvôli UX tímu (okej, UX už to úplne chápeme, máte sa naozaj radi), nasadeniu a skvelej príležitosti realizovať sa. Najhoršia vec, ktorú ako dieťa urobil sa neopisuje ľahko… Stalo sa to jedného teplého dňa v jeho byte na 9. poschodí, kde bol nedobrovoľne zamiešaný do neumýselného a nekontrolovateľného súboja o hrdosť s veľmi nekultivovaným vtákom. Lukáš sa ho snažil zo všetkých síl zachrániť, ukázať mu najbližší únikový východ, ale vták chcel bojovať. Napadol Lukáša, celý byt zašpinil a Lukáš sa musel začať brániť! Tak daného vtáka zasiahol plastovou lopatkou na smeti.* Nikdy som nevidela niekomu toľkú bolesť v očiach ako Lukášovi, keď mi tento príbeh rozprával. Lukáš, ďakujeme ti za toto priznanie, si statočný.   

Pali - “Pozitívny makač”

eyerim office tour Marketing team, PavelTu je náš CMO, Pavel, ako vždy telefonujúci s celkom podozrivo spokojným úsmevom. Stavím sa, že aj vy by ste sa takto chceli usmievať pri biznis telefonátoch, nie? No a čo robí Pali v eyerime? Kraľuje nášmu marketingu. Stará sa o všetko súvisiace s marketingom a s pomocou ľudí vo svojom tíme pracuje na tom, aby z eyerimu spravil niečo veľké, krásne a večné. Pracuje na rovnakej úrovni s našim interným marketingovým tímom ako aj s tým externým. Okrem toho sa stará dokonca aj o investičné stratégie a musím povedať, že sa mu vo všetkom darí skvele. Pavel má najradšej na eyerime to, že tu má príležitosť pracovať na veciach, ktoré ho najviac bavia spolu so šikovnými odborníkmi, ktorí svoju prácu robia s rovnakým nadšením. Pavel rád prenáša svetové myšlienky a trendy do marketingovej stratégie v praxi. Možnosť pracovať s ľuďmi, ktorí majú chuť robiť veci dobre a práca ich baví mu robí veľkú radosť. Pavel je očividne veľmi zanietený typ, a to už od detstva. Predpokladám, že toto svoju vášeň a nadšenie pre vec objavil, keď ako dieťa raz podpálil lúku. Áno. Lúku.

Jan - “Objektívny pragmatik”

eyerim office tour Finance team, JanAká je pravdepodobnosť toho, že na jednom pracovisku nájdete dvoch ľudí s rovnako pálčivou túžbou (haha) v detstve podpaľovať lúky? Asi nie veľká, nie? Mýlite sa. Prečo? Najhoršia vec, ktorú v detstve urobil náš múdry český brat a CFO, Jan, bolo podpáliť lúku. Asi to bolo vtedy v móde? Každopádne, z Jana je dnes šarmantný muž, ktorý už dávno uhasil svoje podpaľačské túžby. Jeho hlavnou úlohou je starať sa o našu finančnú situáciu, investície, naše aktivity skrz všetky oddelenia a cash flow v eyerime. Svoju prácu miluje kvôli neustálej inšpirácii, ktorú získava z nášho mladého dynamického kolektívu. Stojí si za tým, že mladí ľudia v eyerime predstavujú presný opak “bežných” mladých ľudí, ktorí mali celý život o všetko postarané a tým pádom sa ani nesnažia byť inovatívni či kreatívni. Na ľuďoch v eyerime najviac obdivuje ich motiváciu a sústredenie. My na ňom obdivujeme presne to isté! Si super, Jan.

Anastasia - “eyerim obľúbenec”

eyerim office tour Finance team, AnastasiaNaša Ana je jednoznačne jednou z najmúdrejšich osôb v eyerime. Zaoberá sa cenovými stratégiami, má pod palcom všemožné analýzy a biznis čísla. Na práci v eyerime má rada najmä to, že sa každý deň naučí niečo nové a že má možnosť realizovať sa. Ana si taktiež veľmi váži na eyerime to, že každého nápad je oceňovaný - v akomkoľvek oddelení pracujete. Osobne som si vôbec nevedela predstaviť, že by Ana ako dieťa vyviedla nejaké darebáctvo. No povedala mi, že to najnezbednejšie, čo vyviedla bolo, že pravidelne chodila na svadby cudzích ľudí, kde si spoločne s kamarátkami rady potancovali a pozabávali sa, akoby na vlastnej oslave. Nechám to na Vás, či je toto naozaj veľké “darebáctvo” alebo je to jednoducho iba milé.   

Martin - “Rád vyhráva”

eyerim office tour Logistics team, MartinOsobne mám Martina veľmi rada. Vždy je milý a sám sebou. Pracuje v našom oddelení logistiky, kde zodpovedá za to, že objednávame od našich externých dodávateľov všetky potrebné okuliare. Komunikuje s našimi dodávateľmi aj inými oddeleniami v eyerim, kde hlási rôzne chyby a nedokonalosti. Martin má najmä vďaka tímu, s ktorým pracuje, svoju prácu v eyerime veľmi rád. “Vieš, ako si niekedy sedela v škole a netrpezlivo pozerala na hodinky, lebo si sa nevedela dočkať, kým konečne pôjdeš domov?” pýta sa ma a ja len mierne zaskočená prikývnem. “No, tu to také nemám. Rád tu trávim čas a pracujem. Väčšinou som skôr prekvapený, keď sa náhodou pozriem na hodinky a zistím, že už je neskoro a mal by som ísť domov.” Myslím, že tieto vety opisujú Martina dosť dobre. Aha, a viete, čo je najhoršia vec, ktorú spravil ako dieťa? Takmer sa zabil pri detských výmysloch. Dvakrát. Opäť sa neviem rozhodnúť, či je to viac nezbedné alebo proste smutné.

Lukas - “Odolný priebojník”

eyerim office tour Logistics team, LukasLukáš je jedným z najnovších členov eyerimu. Je súčasťou tímu logistiky a blízko spolupracuje s kolegami zo Zákazníckeho servisu. Rieši problémy s returnami (vratky) a s prípadnými opravami v objednávkach. Rád pracuje v eyerime najmä kvôli ľuďom, kvôli tímu v logistike a celkovej morálke v eyerime. Samozrejme, aj lokácia nášho eyerim office mu veľmi vyhovuje, veď komu by aj nie? Jedna z najnezbednejších vecí, ktoré ako dieta vyviedol bolo hádzanie blatových gúľ do okien susedov. Pekne.

*Pre všeobecné dobro som musela pár faktov v tomto príbehu pozmeniť.

V skratke: ľudia v eyerime sú super a vždy budú. Aj rok po úplne prvej časti eyerim insidera, kedy tu pracovalo len 17 ľudí – dnes je nás už 43 – ma stále neskutočne baví rozprávať sa so všetkými týmito talentovanými ľuďmi, ktorí svojej práci dávajú naozaj všetko. Vypočuť si priamo od nich o tom, aká je ich skúsenosť v eyerime je vždy poučné a inšpirujúce zároveň. Každého človeka, ktorý pracuje v eyerime si tu veľmi vážime. Preto môžete očakávať ešte omnoho viac sérii eyerim insidera! Každým dňom je tu viac a viac ľudí, ktorých treba oceniť.